De F-League (ook wel de mini’s) bij SVVN

Het komt regelmatig voor dat jonge voetballers in de KNVB competitie worden ingedeeld bij tweede of derde jaars F-jes. Voor beginnende voetballers is er veel te leren in de eerste jaren. Op het moment dat deze voetballers worden ingedeeld in een competitie met oudere, sterkere (vaak tweedejaars F-jes) worden ze in het veld overlopen en worden er relatief weinig basisvaardigheden aangeleerd.

 

Plezier staat voorop

De beste manier voor een voetballer om zich te ontwikkelen is door om veelvuldig contact met de bal te hebben, waarbij wedstrijdsimulaties geoefend en/of gespeeld worden.

Voor de jongste F-jeugd is 4 x 4 ideaal omdat de spelers zich niet aan het spel kunnen onttrekken . Ook is 4 tegen 4 overzichtelijker voor de spelertjes. Elke speler heeft veel balcontacten en wordt veelvuldig geconfronteerd met echte wedstrijdsituaties. Door veelvuldig in contact met de bal te komen, waarbij wedstrijdsimulaties geoefend en/of gespeeld worden.

Binnen 4 tegen 4  krijg je te maken met: passen, aannemen, dribbelen, vrijlopen, veld breed maken, verdedigen, scoren etc. De spelers komen in aanraking met alle basisvaardigheden van het voetbal op het niveau wat bij ze past.

De eerste 8 trainingsmomenten zijn vrijblijvend en dus kosten vrij, wacht dus niet langer en zorg dat je komt kijken op zaterdagochtend!

Edwin Deijk

Voor meer informatie:

Edwin Deijk

06-30198069

edwindeijk@gmail.com

Voor meer informatie:

Niels Kappert

06-42840291

niels_kappert@hotmail.com

Trainingstijden:

Zaterdagmorgen van 9.30 – 10.30 uur